Σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 στην Αθήνα.

Είμαι φοιτητής στην Ιταλία και παρακολουθώ τα γεγονότα μέσω πολυάριθμων blogs αλλά και ηλεκτρονικών μέσων (εφημερίδες, δημοσιογραφικές ιστοσελίδες κλπ). Προσπαθώ να σχηματίσω άποψη και να αποτιμήσω τη βαρύτητα των όσων διαδραματίζονται. Πολλά ιστολόγια ανάλογα με τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους παρουσιάζουν και μια εκδοχή για τα γεγονότα που κατά την άποψή μου δεν είναι παρά μια συνισταμένη των αιτίων που βρίσκονται πίσω απο τις ταραχές. Δεν μπορώ να δεχτώ οτι πίσω απο τα γεγονότα βρίσκεται ΕΝΑ μυαλό, ΜΙΑ ομάδα ανθρώπων. Αντίθετα πιστεύω οτι είναι διάφορες ομάδες που για τους δικούς τους λόγους κάνουν ό,τι κάνουν. Πολλές μαρτυρίες μιλάνε για 15 χρονους και 16 χρονους μαθητές. Δε μπορώ να πιστέψω οτι είναι όργανα του ΣΟΡΟΣ όπως γράφεται σε πολλά ιστολόγια.Προσοχή, όχι οτι αποκλείω την ανάμιξη ξένων δυνάμεων, κάθε άλλο μάλιστα.Αν πέρσι στις πυρκαγιές είχα αμφιβολίες φέτος πλεόν δεν έχω οτι πρέπει να υπάρχει ΚΑΙ κάτι άλλο πίσω απο όλα αυτα. Είναι εμφανής η προσπάθεια αποσταθεροποίησης με πολλά και διάφορα αποτελέσματα για τη χώρα

1. Πολιτική αστάθεια: ακόμα και αν μια κυβέρνηση πρέπει να φύγει, αυτό πρέπει να γίνεται -σε δημοκρατικά καθεστώτα- μέσα απο τις εκλογές.

2. Καταρράκωση του πολιτικού και κοινωνικού γοήτρου της χώρας. Στο εξωτερικό η εικόνα που δίνεται είναι μιας χώρας παραδομένης στο έλεος των καταστροφέων.Τα αποτελέσματα θα φανούν απο τον τουρισμό μέχρι τις ξένες επενδύσεις.

3. Χειροτέρεψη του ήδη άσχημου οικονομικού κλίματος στην αγορά

4. Ψυχολογική βία στους πολίτες, απαισιοδοξία και ανασφάλεια.

Είναι αλήθεια οτι οι πρόσφατες συμφωνίες που έκλεισε ο Καραμανλής με Ρώσους και Κινέζους απο πολλούς δεν είναι αρεστές. Επίσσης το Βέτο στην ένταξη της FYROM τον στοχοποίησε στην απερχόμενη (εύχομαι όχι και στην επερχόμενη) κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτά είναι αρκετά για να πρέπει να φύγει κατά τους αμερικάνους. Όμως είναι και ικανές αυτές οι συνθήκες για να υποκινήσουν όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε αυτές τις μέρες; Πιστεύω οτι δεν είναι αν δεν υποβόσκει μια γενικευμένη δυσαρέσκεια στην κοινωνία. Μια νεολαία χωρίς ΕΛΠΙΔΑ εύκολα χειραγωγείται. Επιμένω οτι τα 15 χρονα που βγήκαν να σπάσουν και να κάψουν δεν βγήκαν για τον ΣΟΡΟΣ. Βγήκαν γιατί είναι μια γενιά χωρίς ΕΛΠΙΔΑ χωρίς διαφαινόμενη προοπτική για κάτι καλύτερο. Είναι μια γενιά που μεγάλωσε αποτομα, που ξύπνησε απο το playstation και δεν βρήκε τίποτα άξιο για να αγωνιστεί και να πιστέψει.Είναι μια γενιά που όλη μέρα ποτίζεται το δηλητήριο του Ζαχόπουλου, του Βατοπεδίου, των ομολόγων, της ακατάσχετης σκανδαλολογίας, της ατιμώρητης ζαρντινιέρας, όλου αυτού του τηλεοπτικού οχετού  που μολύνει την ψυχολογία κάθε νέου ανθρώπου. Όλη αυτή η ενέργεια κάπου πρέπει να διοχετευτεί, τις τελευταίες μέρες είδαμε πού. Θα μου πείτε, καλά τα σκάνδαλα δεν υπάρχουν στι εξωτερικό; Γιατί πρέπει στην Ελλάδα να γίνεται όλο αυτό και όχι αλλού; Πολύ απλά γιατί στο εξωτερικό (τουλάχιστον στην βόρεια Ιταλία) δεν προβάλονται απο τα ΜΜΕ με τον τρόπο που προβάλονται στην ελλάδα. Δεν διαβρώνουν την πίστη του πολίτη στο πολιτικό σύστημα και δεν κλονίζουν το κοινωνικό οικοδόμημα. Στην ιταλία μετά απο ένα τέτοιο περιστατικό όπως ο φόνος του Αλέξη δεν θα έβγαιναν οι 15 χρονοι στους δρόμους να σπάσει ό,τι βρει μπροστά του.  Γιατί έχει συναίσθηση οτι το αυτοκίνητο που τυχαία βρέθηκε μπροστά του ΔΕΝ είναι σύμβολο του κράτους ή του «συστήματος» αλλά του εργάτη, του μεροκαματιάρη. Για να το κάνει αυτό κάποιος πρέπει α) Να μην πιστεύει σε τίποτα, να έχει απογοητευτεί πλήρως ή β) να είναι προβοκάτορας καθοδηγούμενος. Τίποτα απο τα δύο δεν θα συνέβαινε. Θα περίμεναν τη δίκη και αν αυτή ήταν πασιφανώς στημένη τότε θα άρχιζαν οι διαδηλώσεις και ίσως τα έκτροπα.

Το συμπέρασμα είναι οτι πρέπει να υπάρχει φωτιά που να σιγοβράζει – έντονη κοινωνική δυσαρέσκεια – ωστε ο ξένος δάκτυλος αν υπάρχει (που υπάρχει) να την μετατρέψει σε πυρκαγιά.

Διαβάζω στο ιστολόγιο http://proxeirotetradio.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html

Ποιοι αναρχικοί;

Από τα Προπύλαια μέχρι και την ομόνοια οι κουκουλοφόροι ήταν χωρισμένοι σε τρεις, ουσιαστικά, ομάδες. Οι πρώτοι ήταν εκεί για να κάνουν πλιάτσικο. Αφιέρωσαν αρκετή ώρα ρημάζονταν αρχικά το κατάστημα της wind και στην συνέχεια της cosmote αρπάζοντας τα κινητά που υπήρχαν στις βιτρίνες του καταστήματος.

Η δεύτερη ομάδα ήταν μερικοί τρελαμένοι που απλά έσπαγαν με μανία ότι έβρισκαν κινούμενοι μεταξύ της πρώτης και της τρίτης ομάδας. Και ερχόμαστε στους τρίτους. Πιτσιρικάδες, στην πλειοψηφία τους – τους πέρναγα ένα κεφάλι όλους – που δέχονταν εντολές από ένα 45άρη, χωρίς κουκούλα. Αυτός έδειχνε καταστήματα και αυτοί εκτελούσαν.

Και οι τρεις ομάδες είχαν δυο κοινά χαρακτηριστικά. Τάση για καταστροφή και καμιά, μα καμιά, ιδεολογία.

Ο Καραμανλής εφόσον ήθελε να προχωρήσει σε συμφωνίες με Ρώσους και Κινέζους και να σηκώσει κεφάλι στους αμερικάνους, θα έπρεπε να περιμένει οτι θα προσπαθήσουν να τον ρίξουν και να ακολουθήσει ηπιότερη πολιτική ωστε τουλάχιστον να μην έχει εναντίον του τόσο μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια που με την κατάλληλη χειραγώγηση να πάρει τη μορφή χιονοστοιβάδας. Αφησε τη χώρα στον αυτόματο πιλότο,στην ανικανότητα, μετριότητα πολλών, στην οικονομική πολιτική Αλογοσκούφη και τον Ρουσόπουλο με τα deals του που έφθειραν την εικόνα του και όπως όλα δείχνουν θα τον παρασύρουν στην πτώση. Η κυβέρνηση δίκαια θα πρέπει να φύγει. Δεν έπεισε οτι ενδιαφέρεται για τον πολίτη αλλά για το βόλεμα των golden boys και τα χρυσά deals των Βουλγαράκηδων και των Εφραιμ. Έπαιξε με την αξιοπρέπεια των μικρομεσαίων και προκάλεσε το κοινό αίσθημα με την γεναιοδωρία προς τις τράπεζες και την απροθυμία να στηρίξει τους ασθενέστερους. Μεγάλωσε το κοινωνικό χάσμα, τις ανισότητες, τη δυσαρέσκεια. Αδιαφόρησε για τους νέους και απέτυχε να εμπνεύσει και να δώσει όραμα. Ειδικα μετά την περσινή νίκη στις εκλογές με τα δάση ακόμα να καίνε, αποθρασύνθηκ ε. Αυτό πρέπει να πληρώσει τώρα και δικαίως. Το ερώτημα είναι τί θα έρθει;

Η μόνη ελπίδα προέρχεται απο το ένστικτο του ελληνικού λαού.. Είδωμεν

υ.γ πώς είπατε; επιστημονική φαντασία;

μια ενδιαφέρουσα άποψη απο τον Ιωάννη Μιχαλέτο

Ανάρτηση απο άλλο blog για τον ρόλο του indymedia. Δεν επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω, απλά το παραθέτω

υ.γ2 Για την αστυνομία θα τα πούμε σε επόμενο post

Advertisements

0 Responses to “Σχετικά με τις ταραχές του Δεκεμβρίου 2008 στην Αθήνα.”  1. Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Δεκέμβριος 2008
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
    Ιαν. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
GreekBloggers.com

 

 

Macedonia Blogs

 

 

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: