Για τα παιδιά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Τον Δεκέμβριο του 2008 κάποιοι θεώρησαν ότι θα έπρεπε να καεί η Αθήνα εξαιτίας του άδικου θανάτου ενός παιδιού 15 χρονών από σφαίρα αστυνομικού. Ο αστυνομικός συνελήφθη,  δικάστηκε και καταδικάστηκε. Η Αθήνα πάντως κάηκε προκαταβολικά. Χτες είχαμε τον επίσης άδικο θάνατο 2 παιδιών 22 και 23 χρόνων, αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  την ώρα του καθήκοντος από σφαίρες εγκληματιών. Δε βγήκε όμως κανείς να κάψει και να καταστρέψει ως ένδειξη «οργής » για το γεγονός. Αναρωτιέμαι γιατί…Η ζωή τους είχε μικρότερη αξία από του Γρηγορόπουλου; Η υπεράσπιση της κοινωνίας από εγκληματίες δεν είναι πράξη αρκετά ευγενής; Δεν παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα κάθε μέρα για μάς δεδομένου του ότι στην Αθήνα υπάρχουν πια περισσότερα όπλα από την Καμπούλ ; Κι’όλα αυτά για 1000 ευρώ το μήνα όταν το χρήμα ρέει άφθονο προς τις απανταχού offshore πολιτικών, τις ΜΚΟ ημετέρων, για τα νεοκλασικά απέναντι από την Ακρόπολη κλπ κλπ… Προς τι λοιπόν η επιλεκτική ευαισθησία κάποιων ψευτοαριστερών και δήθεν επαναστατών που με τόση προθυμία ρήμαζαν τα πάντα πριν 2 χρόνια ενώ τώρα απλά.. «θλιβονται» (;;) για το γεγονός.

Θα ήταν ενδιαφέρον να ρωτήσουμε τον απλό πολίτη του κέντρου της Αθήνας τι φοβάται περισσότερο: την πιθανότητα να του επιτεθεί ένας ψυχολογικά ασταθής αστυνομικός ή να του επιτεθούν λαθρομετανάστες όταν περνάει από κάποιο δρόμο του κέντρου; Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να ρωτήσουμε ένα βενζινοπώλη τι φοβάται περισσότερο: την πιθανότητα να του επιτεθεί ένας ψυχολογικά ασταθής αστυνομικός ή να τον ληστέψει κάποια σπείρα κακοποιών το βράδυ στο πρατήριό του. Νομίζω ότι οι απαντήσεις είναι προφανείς!

Ποιοί είναι αυτοί λοιπόν που συστηματικά παραμορφώνουν την έννοια του καλού και του κακού, στοχοποιώντας θεσμούς που, παρά τα όσα σάπια μήλα, θα πρέπει να υπερασπίζονται από το κοινωνικό σύνολο; Ο Κορκονέας είχε όνομα και επίθετο γι’αυτό και πιάστηκε και καταδικάστηκε. Θα καταλάβαινα να γίνουν επεισόδια εάν αθωωνόταν αλλά καταδικάστηκε. Όμως τα επεισόδια έγιναν ούτως ή άλλως λες και κάποιοι περίμεναν την ευκαιρία χωρίς να περιμένουν την όποια απόφαση Δικαστηρίου.

Τα παιδιά χτες σκοτώθηκαν από το κοινό έγκλημα ( ή την τρομοκρατία) που αναγκάζουν όλους μας καθημερινά να ζούμε υπό το καθεστώς φόβου. Σε τελική ανάλυση ο Κορκονέας δεν είναι ο κανόνας στην ΕΛ.ΑΣ ενώ η καθημερινή εγκληματικότητα τείνει να γίνει κανόνας στην Αθήνα.  Κι όμως για τον Αλέξη έκαιγαν επί μέρες την Αθήνα. Για τα δυο παιδιά που χάθηκαν ενάντια σε εγκληματίες που είχαν μόλις διαπράξει ληστεία, ξύλινα λόγια. Αλλά ξέχασα, οι αστυνομικοί δεν είναι άνθρωποι με ανάγκες, όνειρα και οικογένεια σαν κι εμάς, είναι …«μπάτσοι» σωστά; Αμέτρητη υποκρισία και ντροπή!

Advertisements

5 Responses to “Για τα παιδιά της ομάδας ΔΙ.ΑΣ”


 1. 1 GIM Μαρτίου 2, 2011 στο 6:30 μμ

  Γιατί βρε α-νόητε τότε κάηκε η Αθήνα (κακώς, πολύ κακώς) διότι ο 15χρονος μαθητής δολοφονήθηκε από έναν ένστολο που υποτίθεται τον πληρώναμε για να μας προστατεύει. Τα δύο παιδιά χθες δολοφονήθηκαν από κάποιους κρετίνους υπανθρώπους ληστές. Να διαμαρτυρηθούμε γιατί; Για να γίνουν καλύτεροι οι ληστές! Γιατί συνδέεις δύο εντελώς ανόμια πράγματα; Γιατί πας να εκμεταλευτείς ένα τραγικό γεγονός για να φτάσεις εκεί που θέλεις εσύ. Γιατί δε σέβεσαι τη μνήμη των δύο αυτών παιδιών που υποτίθεται πως τιμάς! Πόσο ανόητοι είστε μερικοί και δεν μπορείτε να ξεχωρείστε δυό γαϊδουριών άχυρα;

 2. 2 lupus Μαρτίου 2, 2011 στο 7:39 μμ

  «Τον Δεκέμβριο του 2008 κάποιοι θεώρησαν ότι θα έπρεπε να καεί η Αθήνα εξαιτίας του άδικου θανάτου ενός παιδιού 15 χρονών από σφαίρα αστυνομικού. Ο αστυνομικός συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε.»
  «λάθος» : Δεν ήταν άδικος θάνατος ήταν ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!
  Πάμε παρακάτω.
  Τι συγκρίνεις;
  Την εκτέλεση αστυνομικών οργάνων (νέων παιδιών)από κοινούς ποινικούς εγκληματίες, εν ώρα καθήκοντος,
  ΜΕ
  την ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ενός άοπλου 15χρονου από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ;
  Μήπως θες να το ξανά σκεφτείς ;
  Και τι ζητάς;
  Να ξανά καεί η Αθήνα για τον θάνατο-εκτέλεση των αστυνομικών;
  Από ποιούς ?
  Δεν σου αρκεί ότι σύσσωμη η κοινωνία και πολύ σωστά καταδίκασε την εγκληματική ενέργεια και τον θάνατο των νεαρών αστυνομικών;
  Σου προτείνω όταν ηρεμήσεις να το ξανά σκεφτείς.

 3. 3 babis Μαρτίου 2, 2011 στο 7:45 μμ

  @Γιατί βρε α-νόητε

  Φαίνεται ότι λόγω της ανωνυμίας που σου προσφέρει το ιντερνετ νομίζεις ότι έχεις το προνόμιο να προσβάλλεις τον άλλον για πλάκα.

  Για να απαντήσω στο σχόλιό σου, θα σου πω ότι ναι, μια υγιής κοινωνία θα πρέπει να αντιδράει σε κάθε τι μειώνει την ελευθερία της και υποβαθμίζει το επίπεδο ζωής της άσχετα με το αν αυτό είναι ένα πρόσωπο (Κορκονέας), ένας θεσμός (Αστυνομία) ή κάτι το αφηρημένο (εγκληματικότητα). Αυτό είναι έκφραση συλλογικής συνείδησης ανεξάρτητα αν υπάρχει κάποιος για να στήσουμε στον τοίχο. Το Δεκεμβριο του 2008 ένας ασταθής ψυχολογικά αστυνομικός έχασε την ψυχραιμία του και σκότωσε ένα παιδί. Σέβομαι τη μνήμη του. Από κει και πέρα όμως ο αστυνομικός συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ισόβια. Έγινε δηλαδή ό,τι περισσότερο μπορούσε να γίνει σε μια κοινωνία δικαίου…το επόμενο βήμα ήταν να τον εκτελούσαμε όπως στο Ιραν. Από τότε είχαμε σωρεία δολοφονικών επιθέσεων προς τους αστυνομικούς, τα γαζώματα στα αστυνομικά τμήματα, το φόνο του αστυνομικού που φύλαγε μάρτυρα δίκης στα Πατήσια, με αποκορύφωμα το χτεσινό φονικό των δυο παιδιών. Η απορία η δική μου είναι γιατί η κοινή γνώμη δε βγαίνει να διαδηλώσει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυξανόμενη εγκληματικότητα, τον αυξανόμενο φόβο, και την αυξανόμενη βια εναντίον του απλού κόσμου αλλά και της αστυνομίας η οποία σε τελική ανάλυση πέρα από τις μεμονωμένες περιπτώσεις των ασταθών και ακατάλληλων, έχει σημαντικό έργο να προσφέρει! Για μένα η απώλεια της ανθρώπινης ζωής είναι σεβαστή ανεξαρτήτως χρώματος, παράταξης ιδεολογίας..είτε λέγεται Αλέξης, είτε Ευαγγελινέλης είτε Σκυλογιάννης.
  Πώς γίνεται σα κοινωνία να συλλογικοποιείσαι, να διαδηλώνεις και να σπας τα πάντα όταν έχεις απέναντί σου το «μπάτσο» και να παραμένεις απαθής όταν καθημερινά κινδυνεύεις απο την κατακόρυφη αύξηση της βιας και του εγκλήματος. Μήπως τελικά σα κοινωνία βγάζουμε τη «μαγκιά» και τα απωθημένα μας στο μπάτσο γιατί αυτόν μας έχουν μάθει να στοχοποιούμε; Μήπως επειδή έχει γίνει μόδα να βαφτίζουμε «φασιστική» κάθε φωνή που δεν ευθυγραμίζεται με το προοδευτικό politically correct τρόπο σκέψης;
  Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα τα πάντα έχουν οπαδοποιηθεί και έχει χαθεί η ανθρωπιά και η κοινή λογική. Ο Αλέξης είναι «αθώος μάρτυρας» αλλά τα δυο παιδιά που χάθηκαν προστατεύοντας εμένα κι εσένα είναι «μπάτσοι» και «ας πρόσεχαν».
  Επίσης να σου πω ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν πέρα του ευαυτού μου και δεν πάω να εκμεταλλευτώ ένα τραγικό γεγονός όπως λες. Προσπαθώ απλά πω ότι η ευαισθησία πρέπει να είναι 360° και όχι επιλεκτική όπου και όταν μας βολεύει!

 4. 4 babis Μαρτίου 2, 2011 στο 8:24 μμ

  @lupus: φυσικά και δε ζητάω να ξανακαεί η Αθήνα. Θα μου άρεσε όμως να κατέβαινε ο κόσμος στο δρόμο σε μια βουβή και ειρηνική διαδήλωση για να πει «φτάνει πια,μέχρι εδώ η βία» και να δηλώσει έτσι την αγανάκτησή του που έχουμε γίνει Τέξας. Να συμπαρασταθεί στην αστυνομία και σε όσους θυσιάζονται για να με/σε προστατέψουν. Γιατί στην τελική όποιος βάζει το κεφάλι του στο στόμα του λύκου κάθε μέρα, έστω κι αν είναι το επάγγελμά του και επιλογή του, αξίζει μιας συμπαράστασης απο την κοινή γνώμη. Φυσικά και δε θεωρώ όμοια τα δυο γεγονότα. Θεωρώ όμως οτι η κοινωνία όπως συλλογικοποιήθηκε και διαδήλωσε τότε, έτσι θα έπρεπε να κάνει και τώρα. Δε μου αρέσει οτι οι αφρικανές πόρνες έχουν κατακλύσει την Πατησίων, δε μου αρέσει οτι οι ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, ούτε οτι σε σκοτώνουν για 10 ευρώ, ούτε οτι αν περπατήσεις στο ιστορικό κέντρο είναι σα να παίζεις ρώσικη ρουλέτα. Πριν δυο χρόνια ρημάχτηκς η Αθήνα για ΕΝΑΝ (1) ακατάλληλο και ψυχολογικά ασταθή αστυνομικό που ΔΕΝ ειναι ο κανόνας στην ΕΛ.ΑΣ. Τότε εξαντλήσαμε όλη μας την οργή και ευαισθησία. Για τα όσα περιέγραψα πιο πάνω πότε θα διαδηλώσουμε; τα παιδιά που πέθαναν προχτές είναι θύματα αυτής της κατάστασης! Γιατί έχουμε συμβιβαστεί και θεωρούμε φυσιολογική «παραπλευρη απώλεια» το θάνατό τους;

 5. 5 NIKOS Μαρτίου 2, 2011 στο 9:48 μμ

  Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου . babi τα είπες όλα .


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Μαρτίου 2011
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μάι.   Ιον. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
GreekBloggers.com

 

 

Macedonia Blogs

 

 

Advertisements

Αρέσει σε %d bloggers: