Μια φωτογραφία τα λέει όλα!

Μπέιτε στο  Google Earth και δείτε μερικές φωτογραφίες απο το Διόνυσο. Αυτό που κάποτε ήταν δάσος.

Είναι εξοργιστικές οι εικόνες με τα σπίτια να ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια μέσα στο δάσος! Για ποιο σεβασμό στο περιβάλλον μιλάμε; Η καταπάτηση είναι μπροστά στα μάτια μας κάθε μέρα και μόνο σε κάθε φωτιά ακούμε τις ίδιες αερολογίες για καταπάτηση, οικοπεδοφάγους κλπ κλπ.Όσοι χτίσανε μέσα στο δάσος είναι οι ίδιοι που βγαίνουν στα κανάλια και κλαίνε για τις περιουσίες τους. Ναι, οι καταπατητές κλαίνε…αυτοί που με διάφορες λαμογιές και λαδώματα παρέκαμψαν τα πάντα και κατάφεραν και πήραν ρεύμα, τηλέφωνο κλπ κλπ! Πρέπει να λυπηθώ για τα σπίτια τους; … Πρέπει να λυπηθώ για τους ίδιους αν καούν; Το ίδιο το σύστημα καταπάτησης τους καίει! Αυτό στο οποίο ανήκουν..μόνο που τώρα πρέπει να ενταχθούν νέα φιλέτα στο σχέδιο πόλης οπότε χρειάζεται χώρος (δασικός).  Βγήκε και ο κουρασμένος να δηλώσει οτι «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και φυσικά της περιουσίας των πολιτών». Δηλαδή το περιβάλλον δεν προέχει ; Καμία κουβέντα για το δάσος που χάνεται; Η νομιμότητα δεν προέχει; Προέχει να προστατέψουμε τις βίλες- προϊόν της αυθαιρεσίας ε; Έτσι του είπαν οι επικοινωνιολόγοι να πεί, αυτοί που έχουν κάνει την εξαπάτηση του πολίτη επάγγελμα, αυτοί που δουλειά τους είναι να σκεπάζουν το ψεύτικο και το μέτριο σε όμορφο περιτύλιγμα για να πουλήσει στις εκλογές. Αλλά αφού δεν υπάρχει κανένας πολιτικός με κότσια να θέσει θέμα κατεδάφισης εδώ και τώρα αυθαιρέτων ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ κατοικιών (και όχι τίποτα χαμόσπιτα), έτσι για να στείλουν ένα μήνυμα, τοτε καλά κάνουν και καίνε και θα συνεχίσουν να το κάνουν!

υ.γ. Το υπέροχο δάσος του  Βαρνάβα καίγεται αλλά για όλα υπάρχει μια εξήγηση

varnavas oikopedo

2 Σχόλια to “Μια φωτογραφία τα λέει όλα!”


  1. 1 babis 23 Αυγούστου, 2009 στο 1:25 μμ

    «Αν καούν αυτά θα φταίει η πυροσβεστική;»

    Και βέβαια όχι αγαπητοί μου!!! Σε κάθε σοβαρό κράτος που σημειωτέον έχει και αερωφοτογραφίες από το 1945!!! και λεπτομερέστερες βέβαια τα τελευταία χρόνια, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΑΝ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ!!! Και άν ξεφύτρωνε κανένα θα έπρεπε να γκρεμίζεται αμέσως με εκρηκτικά, για να μην ξοδεύονται, χρόνος, ταλαιπωρία…
    για τους μηχανισμούς καιβέβαια να μην τους δίνουν ρεύμα από τη ΔΕΗ!!! Πόσα ατέλειωτα σπίτια των εκατομμυρίων ευρώ ξεφυτρώνουν;;;ΠΑΝΤΟΥ στα καμμένα σε 2-3 χρόνια. Τώρα όλοι μας είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε και να ακούμε τα ουρλιαχτά των παρανόμων ιδιοκτητών τους που κατηγορούν το κράτος και τους δυστυχισμένους ήρωες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ότι…δεν τους προσέχουν. Τι μας λέτε μωρέ;;;Όλοι εμείς οι μ….που αν τολμίσουμε και καλύψουμε καμμιά βεραντούλα στο μίζερο διαμερισματάκι μας των 60τμ έρχεται εν ριπή οφθαλμού η Πολεοδομία, είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας ή μήπως έχουμε παραπάνω ψήφους στις εκλογές και δεν το ξέρω; Γιατί να κινδυνεύει ο πυροσβέστης των 700-1000 ευρώ για να σώσει το παράνομο σπίτι των εκατομμυρίων ευρώ που χτίστηκε σε καταπατημένη δασική έκταση; Έτσι λοιπόν σε δύο χρόνια από σήμερα εκεί που τώρα «γκαρίζουν» αυτοί οι «αδικημένοι» συμπολίτες μας θα έχουν ξεφυτρώσει νέες βίλες. Στην πυρκαγιά του 2012 θα φωνάζουν οι επόμενοι καταπατητές. Τους μόνους που λυπάμαι ειλικρινά αυτές τις ημέρες είναι τους Πυροσβέστες που κινδυνεύουν όλη μέρα για να γυρίσουν στο σπιτάκι κάπου στα Δυτικά Προάστεια όπου πριν κοιμηθούν θα ακούνε όλους αυτούς τους παρανόμους να τους κατηγορούν ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους..»

    ANAΓΝΩΣΤΗΣ

    http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_3674.html

  2. 2 babis 23 Αυγούστου, 2009 στο 1:31 μμ

    Οι κάτοικοι της Παλιάς Πεντέλης, όπως και άλλων οικισμών μέσα στα δέντρα, τι προσπαθούν να σώσουν;
    Τις «περιουσίες τους»;
    Πότε αποκτήθηκαν αυτές οι «περιουσίες»;
    Κι εκεί δάσος ήταν…

    Σε 5-10 χρόνια θα είναι «κάτοικοι που προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους», αυτοί που θα μένουν στα σημεία που καίγονται σήμερα..
    Εγώ γιατί πρέπει να τους λυπάμαι; Επειδή στην πορεία κάποιοι τους νομιποίησαν τα αυθαίρετα;

    Υ.Γ. Στο Σέσι, η φωτιά πλησιάζει στον αρχαιολογικό χώρο..
    Άει να δούμε, λειτουργεί η πυρόσβεση εκεί ή θα έχουμε κι άλλο θρήνο σαν αυτόν της Αρχαίας Ολυμπίας;

    ©

    http://ventetta.blogspot.com/2009/08/blog-post_3628.html


Σχολιάστε




Αύγουστος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
GreekBloggers.com

 

 

Macedonia Blogs